Bliv iværksætter og start egen virksomhed

iværksætter

Denne artikel indeholder reklamelink

Bliv iværksætter og start din egen virksomhed

At være iværksætter indebærer at du har en innovativ god idé og brænder for at realisere den. Det betyder at du påbegynder en virksomhed, og at du derefter bruger en masse tid og kræfter på at få sin ide søsat. Hvordan skal man starte og holde skruen i vandet, her er lidt hjælp og ideer.

For det første er der er mange ting at holde styr på, hvis du vil godt fra start men din forretning. Nye idéer kræver tid og ressourcer at udvikle, og vil du som iværksætter sikre din succes, så skal idéen finpudses inden den præsenteres.

Det anbefales at du foretager et grundigt forarbejde og undersøger om der findes lignende eller måske identiske virksomheder på markedet. Undersøg i den forbindelse om din idé er unik nok til at blive patenteret eller varemærkebeskyttet, så kan du hurtig få en idé om, hvor god forretningsidéen virkelig er. Det er jo sjældent at man er helt alene om en god idé, og iværksætteri kan derfor også kræve at man tilpasser eller omstrukturerer sine planer lidt.

Opstart af virksomhed, regnskab, bank og forsikringer

Er du tæt på at skubbe din virksomhed i gang, så er der en del regler og papirarbejde man skal have styr på.

Der findes f.eks. lovpligtige forsikringer, som enhver virksomhed faktisk skal have, hvis de vil undgå bøder og retsfor­følgelse. Enhver virksomhed skal have en arbejdsskadeforsikring der både dækker entreprenøren og eventuelle ansatte personer. Uden en sådan forsikring kan drømmen hurtigt blive slukket hvis uheldet er ude.

Er der styr på dine forsikringer, så findes der en anden administrativ opgave indenfor regnskab og bogholderi. Der er også vigtigt at du har styr på fakturering, skat og moms. Her kan det være en god idé at bruge gratis regnskabsprogrammer, såsom Dinero eller Billy, så du kan holde overblikket og huske at udfylde alle de nødvendige dokumenter i rette tid.

Du kan også bruge en revisor. Tag en snak med Revisionsfirmaet Gutfelt A/S de vil helt sikker kunne bistå med hjælp.

Reklame, hjemmeside og alt derimellem

Skal du have succes som iværksætter, så er det vigtigt at få en god kundekreds og et godt netværk. Du kan intet uden kunder og gerne et nyt flow af kunder løbende. Markedsførings­strategien er ofte en stor post for en iværksætter, og der skal bl.a. tages højde for hjemmeside, Facebook & Google-annoncer, fysiske reklamer og en masse andet. Er markedsføringen halvhjertet, så kan virksomhedens overlevelse være skrøbelig på trods af de gode intentioner og de solide idéer bag.

Start din virksomhed og oplev friheden

Du vil hurtig mærke at iværksætteri og driften af egen virksomhed er tidskrævende og også kan kræve en massiv økonomisk investering, men derefter er livet som selvstændig erhvervsdrivende ofte forbundet med en stærk følelse af frihed og med­bestemmelse.

Friheden betyder sjældent at man bare kan holde fri når man vil eller at man kan skære sin ugentlige arbejdstid ned til 5 timer. Friheden betyder derimod at du elv kan være med til at tilrettelægge sin hverdag.

frie2020